Ons team

Marcel Tenney

Ik ben in 1998 afgestudeerd als fysiotherapeut in Heerlen waarna ik via onze Duitse buren in 2007 ben gestart met Fysiotherapie Tenney in Grevenbicht. Intussen zijn we met een volwaardig team fysiotherapeuten en behandelen vanuit een 2e locatie in Obbicht. In 2014 is daar Krullaards Perfect reset nog bijgekomen. Een prachtige toevoeging aan ons dienstenpakket. De laatste jaren heb ik mij met name toegelegd op wervelkolom gerelateerde problematiek en functionele therapie. Sinds het seizoen 2022-2023 ben ik als fysiotherapeut ook onderdeel van de heren hoofdmacht van Fortuna Sittard

Naast mijn mooie gezin met 3 jongens vind ik het heerlijk om te sporten en om sporters te begeleiden. Het enthousiasme voor bewegen probeer ik ook steevast op u over te dragen en u te begeleiden “fitter” te worden. Fysiotherapie is mijn passie, uw hulpvraag is mijn startpunt naar de weg van uw herstel.
Ik hoop ook U graag een keer te mogen begroeten in onze praktijk!

Specialisaties: Fysiotherapie, Fysiotherapeut bij Fortuna Sittard, Wervelkolom gerelateerde problematiek, Krullaards Perfect reset, Oncologische Fysiotherapie, Medical taping, Mulligan, Mc Kenzie, PNF, Dry Needling

 

 

Dirk Gillissen

In 2000 afgestudeerd aan de hoge school West-Brabant in Breda. Daarna ben ik in een Nederlandse praktijk in Duitsland begonnen en ben geïnteresseerd geraakt in de osteopathie. Ik ben in 2001 dan ook aan die opleiding begonnen en heb deze met succes afgerond in 2006. Daarna ben ik zelfstandig begonnen in Nederland. Sinds 2010 werk ik  2 dagen bij fysiotherapie Tenney.
Bewegen is een levensbehoefte, waar tegenwoordig geen tijd meer voor is. Niet alleen de spieren en de botten moeten goed kunnen bewegen, het gehele lichaam functioneert optimaal indien alle scharnieren regelmatig geolied wordt. Ik hoop u hierin te helpen en uw gezondheid te optimaliseren.
De praktijk biedt de mogelijkheid om dit te realiseren.

Specialisaties: Fysiotherapie, Wervelkolomgerelateerde problematiek, Osteopaat, Dry Needling

Etienne Savelkoul

Na mijn studie in 2012 afgerond te hebben in Eindhoven, ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in Grevenbicht, Belfeld en Reuver. In de tussentijd heb ik mijn kennis verbreed met de cursussen Patroonherkenning Knie, Medical Taping, Valtraining en Schouderinstabiliteit. Daarbij ben ik in september 2013 begonnen aan de driejarige Master of Science opleiding Manuele Therapie aan de SOMT te Kerpen (Duitsland).

Momenteel ben ik parttime werkzaam bij Fysiotherapie Tenney in Grevenbicht en ben ik sinds 1 juli 2014 eigenaar van ‘Fysiotherapie Savelkoul’.

Mijn affiniteit ligt vooral bij wervelkolom gerelateerde problematiek zoals: heup-, lage rug-, nek-, schouder- en armklachten.
Daarbij ben ik erg vaardig in de sportrevalidatie. Oefentherapie, in combinatie met massage en tape is in mijn ogen de ideale basis voor het hervatten van (top)sport. Sporters die enkel-, knie- of schoudertapes nodig hebben om hun sport te kunnen beoefenen zijn bij Fysiotherapie Tenney aan het juiste adres.

Kwaliteitszorg en bevlogenheid, in een aangename behandelomgeving, zorgen hopelijk voor veel tevreden patiënten!

Specialisaties: Fysiotherapie, Master Manueeltherapeut, Wervelkolom gerelateerde problematiek, Patroonherkenning knie, Medical taping, Valtraining, Dry Needling

 

Kim Callaars

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute en in Duitsland gaan werken. Hier heb ik de specialisatie oedeemtherapeute behaald. Na een half jaar werken heb ik de switch naar Nederland gemaakt.  Van 2014 t/m 2018 heb ik de opleiding Master Geriatrie gevolgd en succesvol afgerond. Daarnaast heb ik een cursus valpreventie, medical taping en het aanmeten van steunkousen gevolgd. Vanaf 1 september 2019 werk ik vier dagen bij Fysiotherapie Tenney als geriatrie-en oedeemtherapeute.  

Mijn affiniteit ligt bij de kwetsbare ouderen. Dit is een breed begrip waar geen leeftijd aan gebonden is. Veelal zijn dit patiënten die problemen ondervinden in hun dagelijks leven en afhankelijk zijn van anderen. Denk hierbij aan loopproblematiek, valangst, dementie, mensen met een herseninfarct of andere neurologische aandoening.  Door te kijken naar het grote plaatje en multidisciplinair samen te werken probeer ik de patiënt zo goed mogelijk te helpen. Behandelingen van de patiënten vinden zowel thuis als in de praktijk plaats. 

Specialisaties: Fysiotherapie, Oedeemtherapie, Geriatrie-fysiotherapie, steunkousen aanmeten/leveren

 

 

Cindy Croes

Sinds januari 2022 ben ik werkzaam binnen het  Tenney Team! In 2015 ben ik van Aruba naar Maastricht verhuisd om verder te studeren. In 2020 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut bij Hogeschool Zuyd (Heerlen). Na het afronden van mijn opleiding ben ik direct gestart met de Master Healthy Ageing Professional in Eindhoven. In het kort houdt deze  master in hoe je gezond ouder op het werk kan worden.
Hoewel ik affiniteit heb met de geriatrische doelgroep, wil ik ervaringen opdoen in een eerstelijns praktijk met andere doelgroepen. Afgelopen december werd ik door Marcel benaderd (wat een goede timing!).
Bij een gezonde leefstijl hoort beweging dus bij deze; keda move (op z’n Papiaments) oftewel; blijf in beweging. Ik hoop dat ik jullie kan ondersteunen bij fysieke klachten en kan helpen bij het verbeteren van uw gezondheid!

Ik hoop U graag te zien in de praktijk. Te despues, tot dan!

 

Marnix Buquet

Ik ben Marnix Buquet, 25 jaar oud en maak sinds april 2022 deel uit van het team van fysiotherapie-Tenney. In 2020 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds dit jaar ben ik daarnaast ook leefstijl-coach en begeleid ik mensen naar een gezonde leefstijl. Op de woensdagen en vrijdagen ben ik aanwezig in de praktijk in Grevenbicht. Ik kijk ernaar uit jullie te helpen en te ondersteunen bij fysieke klachten.

Tot ziens en blijf fit.

 

 

 

Marcel Boymans 

Ik heb ruim 10 jaar als sport- en manueel therapeut in Sittard (onder andere Fortuna Sittard) gewerkt, waar ik nu met mijn vriendin woonachtig ben. Na mijn Bachelor opleiding in Heerlen 2011 heb ik in 2015 een Master in musculoskeletale Fysiotherapie (combinatie van sport- en manuele therapie) afgerond.
Ik ben ervan overtuigt dat elk persoon en lichaam unique is. Een combinatie van verschillende benaderignswijzen en technieken zal tot het gewenste resultaat leiden.
Momenteel ben ik bezig met een Embodiment coach opleiding waarin ik mijn passie voor het onderzoeken van de body & mind verder volg.
Specialisaties: Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Myofasciale technieken, Biomechanica, Medical taping, Pijn educatie, Body&mind.

 

Simone Peters

Sinds december 2019 werk ik bij Fysio Tenney in Grevenbicht als secretaresse.

Ik heb een secretariële achtergrond en werkervaring als oa directie secretaresse. Vóór deze baan heb ik 13 jaar als secretaresse gewerkt (voornamelijk voor de fysio) bij een paramedisch centrum.

Vooral het kleinschalige, een fijne werksfeer, leuke collega’s en het directe contact met u, de patiënt, maken dat ik graag naar mijn werk kom! Ik hou me vooral bezig met het inplannen van patiënten, verdere administratieve afhandelingen m.b.t. verwijzers en zorgverzekeraars zoals declaraties, nieuwsbrief/website/facebook bijwerken en allerlei overige werkzaamheden.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig; verven, klussen en interieurstyling. Verder ga ik graag naar concerten en wandelen met onze hond Leike. Op maandagochtend, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdag verwelkom ik u en help waar nodig is in onze praktijk in Grevenbicht.