Sport & Fitness

Er zijn verschillende vormen van fitness mogelijk binnen onze praktijk:
  • Fysio-fitness: binnen deze vorm bevinden zich alle mensen die graag willen sporten en dit onder een goede begeleiding willen doen. Ook trainen hier mensen met lichte klachten die deze graag willen verhelpen. Het programma wordt aangepast aan uw doelstelling.
  • Medische fitness (revalidatie): binnen deze vorm bevinden zich veelal mensen die trainen op verwijzing van huisarts of specialist. Er wordt heel specifiek naar een doel toegewerkt of mensen moeten revalideren na een trauma/ongeluk en/of operatie. Deze training vindt vaak individueel plaats.
  • Cardio fitness: dit zijn met name mensen die graag hun conditie of prestatievermogen willen bevorderen. Bij gewichtsverlies speelt deze trainingsvorm ook een belangrijke rol.

Onze werkwijze binnen de Fysio-fitness:

Allereerst vindt er een verplichte intake/introductieles plaats.

Het is van belang te weten wanneer iemand komt trainen of hij/zij vaker heeft gesport, of hij/zij bepaalde klachten heeft en evt. medicijnen gebruikt die van invloed kunnen zijn op de training en als laatste natuurlijk wat de doelstelling van de betreffende persoon is. Al deze dingen willen wij te weten komen in de intake. Uit deze informatie kunnen wij een trainingsprogramma samenstellen en de betreffende persoon gelijk kennis laten maken met onze moderne fitnessapparatuur. Deze intake/introductieles is verplicht, de duur van deze intake is 30 minuten en kost eenmalig € 32,-. Mocht je trainingsprogramma later moeten worden aangepast dan doe wij dit kosteloos.

Na de intake/introductieles begint het “echte” trainen:

Afhankelijk van welk abonnement of 10-rittenkaart je neemt kun je onder begeleiding gaan trainen of vrij trainen. Een combinatie is ook mogelijk maar verderop in de uitleg over de abonnementen meer hierover.
Elke training duurt 1 uur en er wordt getraind in groepen van minimaal 4 tot maximaal 8 personen. Voordeel is dat men altijd rustig kan trainen en dat er bij training onder begeleiding altijd voldoende persoonlijke aandacht is. In deze groep werkt ieder zijn individueel trainingsprogramma af. Verder geschiedt training door middel van inschrijving, je kunt je op de hieronder genoemde tijden inschrijven voor een training. Betekent wel dat als een bepaalde tijd vol is je je op een andere tijd moet inschrijven.
Tijdens het trainen onder begeleiding is er constant iemand aanwezig aan wie je je vragen kwijt kunt, die op je let en corrigeert indien nodig. Bij het vrij trainen bent U zelf verantwoordelijk voor het afwerken van uw programma.
Elke training is opgebouwd uit een warming-up, oefeningen met gewicht, cardio-training en tot slot een cooling-down. De verdere opbouw van de training wordt bepaald door uw doelstelling.
Wij hopen U hiermee voldoende info te hebben gegeven. Mocht U toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

De werkwijze voor de Medische Fitness komt voor een groot gedeelte overeen met die van de fysio-fitness. Echter gelden hier ook de regels en wetten van de verschillende zorgverzekeraars, de verschillende chronische aandoeningen en bijbehorende behandelprotocollen.

Meer informatie hierover kunt u bij ons in de praktijk krijgen.