DTF en Zorgverzekeraars

DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie)

Tegenwoordig is het niet meer noodzakelijk een verwijsbrief voor fysiotherapie te halen bij uw huisarts. Bij klachten kunt u gewoon opnemen met ons.
Dit geldt overigens alleen voor niet-chronische aandoeningen.
Uiteraard zullen wij bij twijfel omtrent uw klachten altijd contact opnemen met de huisarts zodat ook hij rekening bij uw behandeling kan houden met de klachten .

Zorgverzekering

Als fysiotherapie voor u medisch noodzakelijk is, wordt zij vergoed uit de basisverzekering of uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeringspakket, en hangt af van de aandoening (chronisch of niet-chronisch) en van uw leeftijd.
Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst (www.fysiotherapievergoeding.nl) ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt ook de leeftijd een rol. Bij patiënten onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.
Dus als u niet voor verrassingen wilt komen te staan, is het verstandig minimaal de twintig behandelingen te verzekeren als aanvullende verzekering. Verzeker u voldoende en voorkom een dubbele tegenslag.

Fysiotherapie Tenney heeft contracten met alle zorgverzekeraars die hieronder staan vermeld en de onder deze zorgverzekeraars ressorterende labels:

zorgverzekeraars Fysio Tenney